FAYENCE
.
FAYENCE

Med kun 10-15 minutters gang fra huset, er det her, I kan gå hen for at spise, shoppe og i det hele taget slappe af og nyde livet tilbagelænet på en fortovs-restaurant.

Byen er fyldt med middelalderlig charme, med flere gode spisesteder, butikker og en myriade af små romantiske gader.

Fayence (3.500 indbyggere) ligger på en bjergside, med udsigt ned over en dal mod syd. Byen var engang en befæstet by, og har bibeholdt sin middelalderlige charme fra dengang. Byen er omgivet af egetræsskove, bakker og klipper som titter frem mellem den grønne vegetation.

Historie: Navnet kommer af latin, Faventia Loca ('en favorabel beliggenhed'). Byen blev besat af romerne omkring år 1000. Saracenerne hærgede byen i middelalderen, og byen blev nærmest forladt. I 1391 ødelagde Turenne en nærliggende landsby (Callian) og indbyggerne flygtede til Fayence, og var de første beboere siden Saracenerne lagde byen øde.

Marked: åbent tirsdag og lørdag formiddag.

Flyvning: Syd for byen er der en stor svæveflyveplads. Klubben blev grundlagt i 1935 og anses for at være Europas bedste. Den er godt besøgt af flyvere fra hele Frankrig og andre europæiske lande. I 1995 blev verdensmesterskabet i svæveflyvning afholdt her.

Vandreture: Stierne omkring Fayence følger for det meste de små veje, og er forbundne med adskillige rigtig gode sti-systemer.

Golf: Der er to nye 18-huls golfbane nedenfor byen (Terre-blancke).

Svømning & Tennis: Der er stor offentlig svømmepøl med tennisbaner i byen.

e-mail: info@tourrettes.dk
Tel: +45 2012 0651